/ > 新闻资讯/ > 学习方法/学习方法 订阅

E Some people have it easy. When their kid

时间:2024-04-25 02:15:46 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「E Some people have it easy. When their kid」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/494379.html
题目内容:

E

Some people have it easy. When their kids ask them what they do at work, they can give a simple, direct answer: “I put out fires” or “I teach primary school”. As a theoretical physicist, I never had this luck. Society has come to expect many things from the physicists. It used to be that we only had to discover the basic laws of the world and supply the techniques that would power the next Silicon Valley. With these expectations we were fairly comfortable: they are the sorts of things we think we know how to do. What makes us uncomfortable and what makes it hard for us to tell our kids what we’re up to is that in this century we have become, though unwillingly, gurus on questions such as “What is the nature of Reality?”

We now deal with a whole new class of problems. We ask how the world began and what the nature of matter is. The answers we are coming up with are just not easy to comprehend for the average person.

So, when physicists get out of their cars in the morning, have a cup of coffee and sit down in front of their computers, they leave a familiar world and enter a place where things act in strange ways that are impossible for ordinary people to understand.

72. According to the passage, in a way physicists are .

A. honestB. comfortable C. strange D. unlucky

73. By what the writer says about physicists, we know that physicists .

A. don’t like their careers

B. live in two different worlds

C. are coming up with new answers to old questions

D. don’t have to tell people what they are doing

74. From the passage we can conclude that theoretical physicists .

A. contributed to the new industry in Silicon Valley

B. only have to answer the basic questions about the world

C. have disappointed the expectations of many people

D. have found it hard to make themselves popular

75. What’s the main idea of the passage?

A. Society seems to know a bit about physicists’ work.

B. Most people are expecting to know what physicists are doing.

C. Physicists are doing more and more difficult jobs.

D. It’s impossible for average people to know physicists’ work.

最佳答案:

小题1:D

小题2:B

小题3:A

小题4:C

答案解析:

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。